EvoTears

EvoTears – Evolution för torra och rinnande ögon

MGD* och Lipidbrist är de vanligaste anledningarna till besvär med torra ögon. EvoTears är en helt ny typ av ögondroppar och fungerar som tårfilmens lipidfas. Den fuktar ögonytan, stabiliserar tårfilmen och lindrar symtomen. Detta är den enda vattenfria ögondroppen och innehåller inga konserveringsmedel, fosfater eller emulgeringsmedel. Det innebär att den varken har pH (surhetsgrad) eller osmolaritet (salthalt), vilket minskar sannolikheten för en brännande/svidande känsla. Därför upplever du EvoTears ögondroppar som mycket behagliga – de känns mjuka som sammet i ögat!

EvoTears innehåller endast ett enda ämne – Perfluorohexyloktan (F6H8). Det är den ensam om. Ämnet har lägre ytspänning än vatten vilket gör att droppen sprids över ögats yta mycket snabbt. En flaska på endast 3 ml innehåller upp till 280 droppar.

Tänk på:

Om du använder andra ögondroppar eller ögonläkemedel – ta de först och vänta minst 15 minuter innan du droppar EvoTears. Då studiedata saknas ska EvoTears inte användas av gravida, ammande, barn eller kontaktlinsbärare.

  • Passar dig med torra och/eller rinnande ögon
  • Innehåller ett enda ämne – Perfluorohexyloktan (F6H8)
  • Hållbar: 6 månader efter öppnandet.
  • Helt fri från konserveringsmedel.
  • Får inte användas samtidigt som man bär kontaktlinser på grund av att det ännu inte finns studier.
  • Ladda ner bruksanvisning

*MGD (Meibomian Gland Dysfunction) = Dysfunktion i de Meibomska körtlarna

Köpställen

EvoTears säljs också hos många optiker - för info om optiker nära dig ring 042-14 12 25.

Om oss

Medilens Nordic AB är en ledande leverantör av produkter mot besvär med torra ögon i Norden. Produkterna finns representerade på apotek och hos optiker. Sedan 2003 representerar Medilens serien HYLO ögonvård och i Sverige har vi marknadsfört produktkonceptet under namnet ”Pigga Ögon”. Produkterna är tillverkade av det tyska läkemedelsföretaget URSAPHARM Arzneimittel GmbH som är både nummer ett i Tyskland och ett av Europas ledande företag inom receptfria produkter som behandlar besvär med torra ögon. Medilens startade 1997 och är ett agenturföretag som säljer produkter inom ögonvård till ögonläkare, ögonkirurger, ögonsköterskor, ögonmottagningar, optiker och apotek.

Kontakta oss

Har du frågor eller andra funderingar tveka inte att kontakta oss!